Sacramento
Zoals velen in Nederland had ik deze week ook vakantie. In deze vakantie is de opa van m'n broertje en zusje hier voor een weekje. Om niet alleen maar in San Jose te zitten zijn we 4 dagen naar Sacramento gegaan. Zondag vertrokken we en woensdag kwamen we weer terug. Zondag in de ochtend vertrokken we en rond de middag kwamen we aan in Sacramento, het is ongeveer 2,5 uur rijden. Eerst gingen we even lunchen en daarna gingen we naar Sutter's fort. Meneer Sutter kwam uit Zwitserland en bezat heel veel land in California, ook het land waar voor het eerste goud is gevonden in California (the Golden state). Het fort dat we bezocht hebben was zijn thuis basis en was ook de plek waar de eerste winkels in California waren. Hij had veel Native Americans en Mexicanen daar wonen waarmee hij zijn eigen leger had om met andere Native Americans te vechten, of andere groepen, die niet mee werkten. Na dit fort bezocht te hebben gingen we naar het museum van de Native Americans, waar ze lieten zien hoe zij leefden en ook wat voor stammen er waren en hoe erg de talen die ze spreken van elkaar verschillen. Native Americans spreken talen van 6 verschillende taal-stambomen, dus die zijn niet gerelateerd to elkaar. Wat speciaal is voor California is dat er talen van 5 verschillende taal-stambomen worden (werden) gesproken door de verschillende stammen van de Native Americans. Na dit gezien te hebben gingen we naar het hotel om onze spullen te brengen, het hotel had uitzicht op de Sacramento river en was op loopafstand van Old Sacramento. Old Sacramento is een gedeelte van Sacramento wat er nog echt als vroeger uit ziet met alle gebouwen en alles, en het heeft ook veel musea. Na onze spullen gedumpt te hebben zijn we naar Old Sacramento gelopen en na een tijdje rondgelopen te hebben gingen we ergens eten, naar het hotel lopen, en (na een film gekeken te hebben met Rebecca die bij me op de kamer sliep) daarna slapen.
Te tweede dag gingen we na het ontbijt eerst naar het art museum van Sacramento. Dit museum is gemaakt in een huis vaan een rijke familie in Sacramento die belangrijk waren voor de connectie van het treinspoort tussen Oost en West, de Crocker Family. Dat huis is echt nog in oude staat met een ballroom inside, echt heel mooi allemaal, en dan is eromheen de rest van het museum gebouwt dat verbonden is met het huis. In het huis van de Crocker family op de tweede verdieping hadden ze Europeesche schilderijen hangen, met heel veel uit Nederland, dat was wel lache. Een zo'n beveiliger van het museum ging tegen me praten of we uit de buurt kwamen en of het de eerste keer Sacramento is. Dus ik zeg zo ja we komen uit San Jose, eerste keer dit museum. Dus hij zo ja de moderne kunst is aan de andere kant hoor, op een manier alsof ik niet van die ouwe schilderijen zou houden, dus ik zeg zo ja maar ik kom eigenlijk uit Holland dus ik vind dit allemaal wel leuk om te bekijken. Z'n gezichtsuidrukking was priceless. haha. Maar de moderne kunst was ook echt super! Na ongeveer 2 uur in het museum gingen we wat eten in het museum en terug naar Old Sacramento om fietsen te huren. Claudio en Andrea gingen op een tandem en de rest op gewone fietsen. Na ongeveer een uur gefietst te hebben gingen we een koffie pauze nemen bij Starbucks en weer terug omdat we de fietsen voor 2 uur hadden. De grap was dat op de terugweg Lukas en ik op de tandem gingen. Wat een verschrikkelijke maar hilarische ervaring! Wat een gekke dingen zeg die tandems, echt een beetje eng als je het achterste zadel hebt! Maar we hebben het overleefd. Na het fietsen gingen we het Railroad museum bezoeken. Dat was erg interessant omdat ze daar vertelde hoe Oost met West werd verbonden door de spoorlijnen en welke families daarvoor belangrijk waren (die families hebben basically alles betaald, rijke mensen dus). Wanneer de spoorlijnen bij elkaar kwamen werden ze verbonden met een gouden nagel, die alleen voor de ceremonie gebruikt werd omdat het 24 karaats puur goud was wat ze gebruikte. Na de Railroad museum gingen we richting een restaurant lopen, maar toen zagen we een plek waar je foto's van vroeger kon nemen dus hebben we dat voor het eten gedaan. Echt leuk was dat om je aan te kleden als van vroeger, met een mooie jurk inclusief hoepel rok! (foto's krijgen jullie in Nederland te zien, heb ze niet digitaal) Na de foto's gingen we eten en weer terug naar het hotel, waar we weer een filmpje hebben gekeken maar deze keer met de gehele family, behalve de opa die naar bed ging.
De derde dag begonnen we met een tour door de state Capitol, het witte huis van California, dat vroeger ook een tijdje in San Jose is geweest. Echt een super mooi gebouw en het lijkt echt een beetje op het witte huis. We hadden daar eerst een tour die ons wat belangrijke plekken liet zien en daarna gingen we nog zel rondlopen. In de Capitol building hebben ze namelijk ook een museum gemaakt waar je in oude kamers kan kijken dat vroeger bijvoorbeeld de Governor's office was of waar het geld van de state bewaard werd, wat nu allemaal niet meer gedaan wordt in de Capitol building. Grappig om te zien was dat de kant van de legislators had alles in groen, tapijt/meubels/ etc. en de kant van de senate was alles in rood. Na Capitol bezocht te hebben gingen we naar het medicijnen museum, wat heel klein en best saai was en waar we niet heel lang waren. Toen besloten we om even een stukje te rijden om naar Placersville te gaan, beter bekend als Hangtown. De naam zegt het al, vroeger werden daar de mensen opgehangen. Hier hebben we lunch gegeten en even rondgelopen. Daarna gingen we een stukje verder naar Columba, de plek waar voor het eerste goud werd gevonden op het landgoed van meneer Sutter. Ook daar was alles nog in oude staat en hadden ze overal borden staan bij huizen/werktuigen/etc. om uit te leggen hoe het goud zoeken eraan toe ging en wat Sutter in eerste instantie met zijn land wilde doen. Best wel lache dat we daar zijn geweest, de plek waar voor het eerst goud gevonden werd. Na in dit plaatsje een tijde rondgelopen te hebben, alles gelezen te hebben en een demonstartie van de blacksmith gehad te hebben gingen we terug naar Sacramento om uit eten te gaan. Toen we klaar waren met eten was het nog best vroeg dus besloten we om naar de film te gaan, de tweede van deze week omdat we zaterdag toen we nog in San Jose waren naar de film Red Tails geweest waren (best een leuke film). Anyway we gingen dus naar de film, deze keer This Means War, echt een hilarische film en een aanrader voor jullie people in Nederland, ik denk niet dat die film al uit is daar. Na de film gingen we terug naar het hotel en was het onze laatste avond daar. In de ochtend gingen we na het ontbijt inpakken en alles in de auto stoppen omdat we niet meer terug kwamen. Voordat we terug gingen naar San Jose gingen we naar het Aerospace museum (geen idee hoe je het schrijft), basically allemaal over vliegtuigen en raketten. Interessant om alle oude vliegtuigen te zien die allemaal buiten stonden maar al die motors en dingen deden me niet zoveel, maarja alle mannen die bij ons waren, waren daar erg geinteresseerd in dus gingen we daar heen. Na uitgebreid alles bekeken te hebben daar gingen we naar San Jose en waren we daar aan het einde van de middag. In Sacramento was het de gehele 4 dagen super lekker weer met een lekker zonnetje elke dag, maar niet bloedheet ofzo, toen we terugkwamen in San Jose voelde het wel zomer! En vandaag was het weer warm in San Jose, het lijkt wel alsof de zomer al begint terwijl het nogsteeds winter is.
Voor de rest van de vakantie dagen heb ik niet meer veel gepland. Ik moet wat projecten doen voor school die ik moet afmaken en zaterdag moet ik vrijwilligers werk doen voor m'n senior project. Zaterdag ga ik waarschijnlijk ook shoppen, en misschien wel een prom dress kopen als ik een leuke zie, met Michael.
-xoxo- Suus
Ps. Misschien nog wel even een leuke grap om te vertellen. Vrijdag kom ik uit school, ligt er op m'n stoel een brief voor me. Voter registration! hahaha. Waarschijnlijk heb ik dat gekregen via school ofzo, dat ze zien dat als het november is ik 18 ben. De eerste vraag op het formulier is dan ook: Are you an American Citizen. Well I'm sorry, maar dat gaat hem niet worden. haha.
Pps. Foto's van both South Lake Tahoe en Sacramanto volgen later
weer een gezellig verhaal,ben benieuwd naar de foto's
gr van ons