Vakantie in Bear Valley en Christmas Eve
Ik laat ongeveer een weekje niks van me horen en mensen zijn gelijk in de stress of alles wel goed gaat. Nou alles is helemaal toppie hier, alleen afgelopen week waren we op vakantie in de Sierra Nevada en daar was geen telefoon en internet verbinding. Van 13 tot 16 december hadden we finals (laatste toetsen voor vakantie) op school en vrijdag middag hadden we vakantie. Finals zijn best goed gegaan dus ik heb het 1e semester afgelsoten met goede cijfers wat betekend dat ik mag blijven voetballen (een D of F in je cijferlijst en geen voetbal, gelukkig kwamen mn cijfers niet eens in de buurt van die cijfers). Na school vrijdag ging ik samen met Delina en Allie eindelijk breaking dawn kijken, of nouja dat dachten we. In de bioscoop vlak bij school draaide die niet meer en de bioschool in de shopping mal had hem wel, maar we waren te laat voor de gene die in de middag draaide en de volgende begon veelste laat, wanneer iedereen al thuis moest zijn. Dus ipv film kijken hebben we maar rondgelopen in de mall, wat gegeten en het erg gezellig gehad. Ik was rond 4 uur thuis en begon maar met inpakken voor de vakantie, omdat we zaterdag middag vertrokken. Geloof het of niet maar alles paste in een mini trolly! Zaterdag middag vertrokken we dan, de rest van de familie moest alles in de ochtend nog inpakken. Met een auto vol eten en andere spullen vertrokken we dan richting Bear Valley in de Sierra Nevada, veel eten omdat we in een huis van vrienden verbleven dus we moesten alles zelf mee nemen. In eerste instantie zouden we gaan skieen een week maar dit jaar is er heel weinig sneeuw dus er waren maar 4, makkelijke pistes open. We hebben er de heenreis rustig over gedaan met een lunch break en een heel leuk stadje. In de avond kwamen we bij het huisje aan en na alles uitgepakt te hebben was het tijd voor avondeten. De eerste dag zijn we naar een plaatsje gegaan wat vroeger een goudmijn was, echt een oud western plaatsje. We gingen alle kids, Claudio en zijn moeder want die was ook mee en die blijft hier tot de 28ste. Na wat sightseeing in dat plaatsje en een lunch gingen we weer naar huis en hebben we nog een beetje gewandelt daar. Maandag hebben we grotten bezocht. Er waren twee grotten vlakbij waar het huis was dus we hebben beide bezocht in een dag. De eerste grot was meer een heel groot gat waar we met een hele grote, ronde trap naar beneden moesten lopen (zo'n trap die we in ons huis in spanje hadden en er meteen uigesloopt hadden). De tweede grot was iets interessanter omdat je daar met trappen een soort van rondje liep door de grot, dus niet dezelfde uitgang had. Voor beiden kregen we een gids en ik ben nu heel wat wijzer over grotten. Dinsdag gingen we rondrijden, het was voor het eerste sinds 20 jaar dat een pass daar open was dus die wilde ze graag uitrijden. We reden langs een bevroren meer en stopte daar even met de auto, het ijs zag er heel dik uit en een aantal mensen waren er op aan het spelen. We gingen dus het ijs op en ik denk dat het minstens 15 cm dik was, in Friesland zouden ze jaloers zijn en ik vond het erg jammr dat ik in mn schaatsen niet bij de hand had. Na een tijdje daar rondgelopen te hebben ginen we verder rijden, erg leuk door de bergen als je wagenziek word... Op de terugweg gingen we even bij de pistes kijken wat er open was en lukas moest een nieuwe jas kopen. Woensdag gingen we naar het Big Trees state park. Over de heel wereld zijn er 3 soorten redwood trees waarvan twee soorten in California zijn en de andere soort in China. Ook mijn wijsheid over deze bomen is meer geworden en we hebben een heel stuk gewandeld door dat park/bos met hele hoge bomen. Mam zou jaloers zijn, zoveel dingen die ik tegen ben gekomen voor kerststukjes. Donderdag wilde Rebecca en ik graag de sneeuw in dus zijn we naar het ski gebied gereden, hebben we alles gehuurd en ons vermaakt op de pistes. Rond de middag hadden we in het restaurant afgesproken om te lunchen en na de lunch gingen we weer de pistes op. Snowboarden ging super goed, ik ben zelfs beter geworden dit jaar. Pap, mam en Wendy zien mij vorig jaar nog bijna elke keer uit de liften vallen met mn snowboard, dit jaar ben ik maar 1 keer heel erg gecrashed. En normaal gesproken loopt de lift langzaam af met de piste maar omdat er weinig sneeuw was, was de lift heel hoog vergeleken met de piste dus het was heel stijl en het ging helemaal toppie met mn snowboard. Vrijdag wilde we graag gaan schaatsen omdat ze een soort van mini meertje hadden die bevroren was, het was volgens de mensen die de schaatsen huurde te gevaarlijk voro dat grote meer waar we een paar dagen eerde waren. Schaatsen was wel leuk, alleen jammer dat ze alleen maar kunstschaatsen verhuurden die erg bot waren. Zaterdag ochtend was het tijd om in te pakken en rond de middag vertrokken we weer. Deze keer wilde we niet stoppen voor lunch en in een keer door. Aan het einde van de middag kwamen we thuis, hebben we alles uit de auto gehaald en weer opgeruimd en begon andrea met haar schoonmoeder het kerstdiner. Het eten was erg lekker en na het eten ging Rebecca kerstliedjes op haar fluit spelen en hebben we daarna de cadautjes uitpakken. De cadeautjes die mam had gestuurd uit Nederland vonden ze erg leuk en ik heb ook hele leuke dingen gekregen, Andrea heeft een quilt voor me gemaakt! Vanavond (1e kerst dag) komt een stel vrienden langs om te eten dus hebben we weer een kerst diner.
Ik heb nog niet alle foto's omdat de meeste niet met mijn camera gemaakt zijn maar de foto's volgend dus nog.
Merry Christmas and a Happy 2012!
-xoxo- Suus
Ten eerste: wat ooit is een quilt?!
En als je nu terug naar nl zou gaan en je moet een brief schrijven voor school of iets dan word je never nooit aangenomen!!
Hahaha gelukkig heb je nog een half jaa om da wat beter te maken ;p
K hou nog wel van je hoor! ;)
K moet je nog wat vertellen maar da doe k wel via Skype of Facebook ofzww.
Kusssss
Gezellige kerst nog, de groeten vanuit zell met heel veel sneeuw.
Hey suus,
Volgens mij is er helemaal niets te klagen. :o)
Fijne feestdagen.
Xxx linda
gezellige dagen verder nog en trek je niets aan van de kritiek van Wendy,want de pot verwijdt de ketel......
Hoi lieve nicht!!!
Van ons net nog op de valreep dat je het mag doen.
DE BESTE WENSEN EEN EEN SUPERGOED 2012
XXXXxXXXXXXXxxxXxxxxxxxxXXXXXXXXXXXX
Cors, Corina, Ellen, Naomi, Cors jr. en Jarne
Hoilieve suis. Inmiddels zijn we weer in oud loosdrecht.
We hebben zell weer verlaten. We hebben twee weken sneeuw gehad in het dal lag ongeveer 80 cm. In de bergen 2,50meter. Nu zijn we blij dat het even niet sneeuwt.
beetje laat maar zeer gemeend dat het maar een topjaar mag worden met een tas vol belevenissen en wijsheid suus GENIET groetjes lida
Hoi Suus, toppie dat je je eerste semester goed hebt afgesloten. Leuk om te lezen dat je de feestdagen gezellig hebt doorgebracht. Nog heel veel plezier en maak er wat van in 2012 !! Doeiiiii San xx
He suus, die vakantie in Bear Valley is reeds bekend in Oud Loosdrecht wachten we op nieuwe verhalen.
Groetjes je tante.