Spirit week en de eerste regendruppels.
Afgelopen week was het spirit week op school, heel veel Amerikaanse scholen hebben dit. Spirit weeks zijn er een paar keer per jaar en is om de school en je eigen klas spirit weer terug te krijgen/ te versterken. Het thema van deze week was ocean en elke dag was er een thema om je aan te kleden. Maandag tot Donderdag mocht je alleen je bovenkant verkleden in het thema van die dag maar moest je als je broek je khaki's dragen, Vrijdag was een gehele free dress day. Ik zal eerst even de thema's opsommen:
-Maandag: Hawaiian shirt day
-Dinsdag: Dress like a fish day
-Woensdag: Dress like a fisherman/sailor day
-Donderdag: Lifevest day
-Vrijdag: Free dress day in class colors > voor seniors is dit navy blue.
Deze thema's werder de week van te voren bekend gemaakt. Lanae, Allie, Delina en ik kwamen echt met crazy ideas voor de spirit week, dus besloten we vrijdag (de week voor spirit week) te gaan shoppen. Delina kon helaas niet mee, dus gingen we met zn drieeen. Voor Allie was het haar eerste keer dat ze mensen mee mocht nemen in haar auto omdat ze 18 is geworden, en ze woont om precies te zijn 5 minuten van mij vandaan! haha. Vrijdag was het heel gezellig en vooral Lanae en ik hadden voor elke dag een outfit. Na het shoppen gingen we nog gezellig wat eten daar en daarna werden we thuis gebracht.
En toen was het maandag. Voor deze dag had ik een tanktop met een soort van hawaiiaanse bloemen en een vest erover want alleen een tanktop is te bloot voor school. Voor dinsdag had ik een fel gekleurd shirt met strepen en noemde ik mezelf een regenboog vis. In m'n haar had ik een fishtail braid en ik had fel gekleurde make-up. Woensdag had ik een gestreept shirt en een ketting + oorbellen met anker (geen foto's van). Donderdag wilde Lanae en ik eigenlijk zwembandjes dragen omdat het lifevest day was, maar helaas konden we daar niet aankomen optijd. Maar ik kwam met het idee om ons voor te doen als lifeguard, so dat hadden we op een shirt geschreven. Voor vrijdag de class color day droeg ik een navy blauw rokje met tanktop, zodat het op een jurk leek, met m'n wel bekende blauwe jasje erop. Vrijdag was ook de 'rally'. Deze dag was een aangepast rooster zodat er ongeveer anderhalfuur vrij is voordat de lunch is, dit is de rally. Per klas loop je binnen op muziek, als seniors waren we als laatste en wilde we iets geks doen want dat doen de seniors altijd. Een iemand uit de klas had a bunch of glow sticks gekocht zodat we die allemaal om onze armen, benen, hoofd, etc. konden doen. Een jongen uit de klas droeg het kostuum van de mascotte die we ook versierd hadden met glowsticks. We rende binnen op partyrock anthem (aangevraagd door o.a. Myself!) and de zaal was helemaal donker, wat een erg cool effect gaf. Na het binnenlopen zijn er allemaal activiteiten die steeds gedaan worden door een of twee personen per grade. Een activiteit was voor teachers. Na onze binnenkomst met seniors moest de Glee club gelijk gaan omkleden omdat we een act hadden, ik heb dus niet alles gezien maar wel een paar dingen. Een van de activiteiten was bijvoorbeeld dat een iemand een soort van slinger kreeg en degene daarmee de andere persoon moest inpakken totdat de rol op was, of dat je hoepels moet gooien en zorgen dat die om de andere persoon heen valt, of dat je in een bak met slagroom snoep moet happen, erg grappig. Ik deed mee aan de stoelendans, uitleg later. De dance class deed twee dansen en tussen deze dansen was het Glee optreden. We deden een song van Kesha, Blow, en we deden Dj got us falling in love van Usher. We waren allemaal cool aangekleed als Kesha want daar begonnen we mee, ja mensen inclusief alle glitters. Zoals jullie weten heb ik niet echt zangtalenten dus hebben ze mij gepushed om alleen te dansen. Ik zou eigenlijk alleen maar helpen met advertisement en kleding enzo, maar ze wilde per see dat ik danste. En apperantly vinden ze allemaal dat ik erg goed kan dansen dus ik ben nu officieel lid van de Glee club, en ze proberen me nog steeds zo ver te krijgen om te zingen maar dat gaan we mooi niet doen, haha. Maar ik kreeg erg veel complimenten over dat het dansen er goed uitzag dus misschien heb ik toch nog verborgen talenten. We hadden echt weinig tijd om het voor te bereiden en zijn tijdens spirit week heel veel dagen na school nog gebleven, maar het zag er geloof ik allemaal goed uit en er zijn er een paar die echt wel goed kunnen zingen. Oh en dan de stoelen dans, Lanae wilde graag een activiteit doen en since ik gek genoeg ben voor al die dingen wilde ik best mee doen. Het was een stoelen dans, van elke klas moesten twee leerlingen mee doen en ook een leraar van die klas. Er is een leraar, wat mijn toekomstige voetbal coach is, die altijd erg fanatiek is met dat soort spelletjes. Vorig jaar schijnt hij een stoel onder een lerares vandaan te hebben getrokken. Aan het begin ging het erg goed, Lanae en ik hadden een goeie tactiek gevonden, maar toen had ze geen stoel meer omdat die leraar haar te snel af was, zijn tactiek was om op het moment dat je wilt gaan zitten er een soort van onder te duiken zodat hij eerst zit. Je raad het al, de volgende ronde wie beland er op de schoot van die leraar, juist IK! Erg hilarisch, ik kon niet stoppen met lachen toen ik terug liep naar de bank van de seniors. Het leukste was nog de reacties daarna, allereerst tijdens bio class het uur na lunch. Er is een gezellige groep mensen in bio class een een groep met nerds, ik bevind me meestal bij de gezellige groep en was daar aan het kletsen, vraagt een meisje: ja zat jij nou bij hem op z'n schoot? dus ik zo ja en allemaal lachen en grappige opmerkingen maken, heel leuk allemaal. Zijn we klaar met school en lopen Lukas en ik naar de lightrail, zegtie gelijk als die me ziet: ja jij zag bij Mr. Mansfield op z'n schoot hé? ja ik heb het gezien en iedereen heeft filmpjes gemaakt en helaas was mijn batterij van mn camera leeg.. En tijdens het weekend, hadden we er nog steeds lol over. Echt weer iets wat mij moet overkomen.
Vrijdag avond was er ook nog fun night op school. Lanae en ik besloten uiteindelijk om daar heen te gaan. Het was to be honest niet echt heel spectaculair. Dus we besloten om naar buiten te gaan, een Starbucks te halen en gewoon gezellig te praten, en later ook nog wat eten. We hebben die avond best wel persoonlijke gesprekken gehad, wat ik best fijn vond dat ze dat allemaal toe vertrouwde. Ik heb echt al m'n draai gemaakt daar op school met al echte vrienden gemaakt waarmee ik goed kan praten, van heimwee nog niks te bekennen. Momenteel zijn we beel aan het praten over Halloween omdat we allemaal dingen gaan doen dan, maar dat vertel ik later nog wel als ik meer weet. Met senior klas gaan we maandag de 31ste iets doen met z'n allen, ik geloof naar een maze.
Oh nog even over voetbal, voor degene die het nog niet gehoord hebben, ik heb mijn eerste Yellow card ever gekregen! we moesten tegen hetzelfde team als onze eerste wedstrijd, waarvan we verloren hadden, maar nu was het 0-0. Blijkbaar duwde ik iets te hard ofzo, ik dacht dat het wel meeviel want dat is mijn normale manier van handelen tijdens voetbal, maar in America is dat iets te heftig denk ik. In Nederland was het hooguit een vrije trap geweest denk ik...
En maandag aan het einde van de dag hadden we de eerste regen hier in San Jose, dus tijdens trainen zijn we lekker nat geregent. Vorige week was het nog bloedheet sommige dagen, en na het weekend is de temperatuur echt veranderd. Het is helemaal niet super koud ofzo, maar soms wat frisser, vooral in de ochtend. Deze week draag ik voor het eerst een sweater naar school, dat heb je vooral nodig als je buiten zit met lunch. En waarschijnlijk krijgen we morgen (woensdag) heel veel regen.
Ik spreek jullie,
-xoxo- Suus
ps. Ik plaatst ook een album met foto's bij dit verhaal.
Hey meis,
Super leuk om weer te lezen. Ik krijg door jou echt heimwee. Je school lijkt wel net wat je op tv ziet. Ik ben blij dat je al veel vrienden hebt en zo te lezen heb je het onwijs naar je zin.
x
zo te lezen heb je het uitstekend naar je zin en gelukkig totaal geen heimwee....zometeen ga je Eva nog achterna en is nederland veel te klein voor je geworden....
geniet ervan.
ks
Wat een druk leven daar in de States,blij dat je het zo naar je zin hebt. Jij bent blij met de eerste regen daar , wij zijn blij dat er een paar dagen zon is na 1 week plensen. Koud wordt het ook al, al kunnen nog niet schaatsen maar het scheelt niet veel,geniet van de zon wij zullen hier wel bij de verwarming kruipen en denken aan Suus in het zonnige California !!! Liefs en knuf.
He Suus, ik mis je verhalen, maak je niets meer mee.
Corry
Hoi Suus,
Vanmiddag heeft je moeder Ellen gehaald, ze zijn samen aan het winkelen in amstelveen. Dus ik heb even een gaatje om je verhalen te lezen.(shit) er is niks nieuws Geen spannende belevenissen aan de andere kant.
Je krijgt van ons allemaal dikke kussen. En geniet ervan Cors, Corina, Ellen, Naomi, Cors en Jarne xxx
suus zie allen maar foto"s met grote smiles ,mooie verhalen dus volgens mij heb je niet eens tijd om heinwee te hebben.blijf je volgen en tot de volgende mail groetjes lida