Laat een Amerikaan Nederlandse lekkernijen proeven
Hier in San Jose, zoals ik misschien al verteld heb, hebben we een Nederlandse winkel. Die blijkt dus vlakbij te zitten waar ik woon. Laatst gingen we daar heen en had ik een zak drop gekocht en Nederlandse appelkoeken. Ik dacht ik doe eens gek en neem die dropjes mee naar school, het was muntdrop. Tijdens de break toen we druk aan het kletsen waren haalde ik die zak drop tevoorschijn en liet iedereen d'r eentje proeven. Eerst vertrouwde ze het allemaal niet zo omdat ze het nog nooit gezien hadden. D'r was een jongen die gelijk zei: Oh ik ken dat, dat is super lekker! Iedereen heeft het geproeft en ze hebben het allemaal op maar ik weet nou niet of ze het echt super lekker vonden, het was in ieder geval grappig om te zien. Ook zo leuk, een meisje wilde het echt proberen en op eten maar na 10 minuten in d'r mond kreeg ze dat dropje gewoon niet doorgebeten, ze zei zo: ja volgensmij kan ik dit gewoon niet. Ik weet niet wat het is met drop, maar volgens mij zijn alleen Nederlanders daar voor gemaakt om die lekker te vinden.
De volgende dag had ik een appelkoek mee genomen. Ik liet dit aan 2 meiden proeven want daarmee zat ik aan een tafel. Het was zo grappig, we waren allemaal druk aan het praten tot op het moment dat een meisje een stukje appelkoek in d'r mond deed, toen was het van: Oh, wacht even, ik geniet even van dit moment, deze koeken zijn echt delicious! Dus goed om te weten dat ze appelkoeken wel lekker vinden, de volgende keer neem ik denk ik een broodje hagelslag mee.
En dan even iets heel anders. Vandaag zitten we buiten in de zon te lunchen, horen we ineens een klap. Iedereen kijkt om en ziet allemaal rook bij de elektriciteitspalen. Ik vroeg wat is er? Zegt een meisje: ja d'r is een vogel in de elektriciteit paal gevolgen en nu rookt het, vorige keer stond de hele berg in de fik. Ik hoop dat de stroom uitvalt. En inderdaad, de stroom viel uit. Iedereen werd helemaal wild want als de stroom lang genoeg uit is mag je naar huis, voor mij zou dat betekenen geen Bio test! De hele school moest geevacueerd worden want het was helemaal donker. Het probleem was dat ik samen met nog iemand nog naar de wc moesten, dus wij naar binnen toe om naar de wc te gaan. Natuurlijk was het daar helemaal donker, dus wij onze mobieltjes gebruiken om naar de wc te gaan, het was echt hilarisch want het begon er al mee dat we de deuren niet konden vinden. Weer buiten gekomen stonden echt alle leerlingen voor de school naar de rook te kijken, er was inderdaad fik. Op een gegeven moment moest iedereen bij de leraar gaan staan van het volgende uur, dat was de bio leraar. Hij zei: ja we gaan de test niet meer doen vandaag, het is morgen. Tot we op een gegeven moment in een lokaal mochten met veel ramen zodat je nog alles kon zien, zegt hij inene ja we gaan de toets toch wel doen. En 10 minuten later gingen de lichten het weer doen dus konden we als nog naar ons eigen lokaal en moesten we een deel van de toets doen. Het andere deel hebben we morgen. Wat een vogel toch niet allemaal kan doen om je school histerisch te krijgen, haha.
Ik ga nu de presidential speech kijken want dat is een opdracht voor Government class.
-xoxo- Suus
haha, inderdaad wat een vogel niet kan doen! kijk het nieuws maar terug, het schijnt in heel california kut te zijn met de stroom omdat iemand een verkeerd knopje had ingedrukt. Je hebt hier ook sensatie gemist, er is een aardbeving geweest! Niet dat ik iets heb gevoeld maar toch.....
veel liefs vanuit nederland xxxxxx
hee stuk,
wat een lache verhalen schrijf je toch ook!
Maar indd, nederlanders zijn er gewoon op geprogrammeerd om drop lekker te vinden geloof ik, want bij mij vonden ze het ook niet lekker!
ik hoop je snel ook even op skype te spreken, want ik mis je!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxliefde
He lieve nicht, hierbij een bericht uit nederland. Ook bij
ons afgelopen week een aardbeving, wij doen geen oefeningen, dus het is zo, het was zo en het blijft zo. Ook hier waren we zeer geinteresseerd in de speech van OBAMA. Voor niet amerikanen was het zwak en begint obama zijn glans te verliezen. Vandaag is het hier 11 september en zijn we heel druk met herinneren het is al weer tien jaar geleden dat we in Julianatoren waren met de hele familie. Op dit moment is je moeder heel druk met de nieuwe festiviteiten voor opa en oma, daar heb je ongetwijfeld van alles over gehoord.
Dikke kus van je tante vanuit Loosdrecht xxxxxxx Tante Cor
Je hoeft niet in Californie te wonen om een aardbeving mee te maken want in de buurt van nijmegen was er een van 6,2 op de Richterschaal,geen dooien of gehavende huizen maar wel commotie,geweldig Holland opgeschrikt door een aardbeving ,nou horen we erbij ha,ha.Hebben jullie geen grote stroomstoring gehad daar.Hier stond in de krant dat een of andere reparateur een verkeerde knop had omgezet en zodoende de halve staat in het donker had gezet.,geen aircondition,geen verkeerslichten ,totale chaos als ik ook de tv. moet geloven,die dooie vogel van jou schijnt daar peanuts bij geweest te zijn, ha, ha.
Ik bedacht me net dat het jammer is dat je daar geen zoute haring kan krijgen.Als je ze dat zou voorzetten werd je meteen bestempeld als kannibaal!!
Rauwe vis die bovendien nog stinkt ook brrr. Shocking.