SuusvnL.reismee.nl

3e dag in San Jose

Omdat Linda graag wilde dat ik zo enthousiast door bleef gaan met m'n verhalen is hier mijn volgende. We zitten nu aan het einde van de 3e dag in San Jose. Nog steeds bevalt het me hier goed, het doet me erg denken aan Spanje door de kleuren van de natuur en de kleuren van de huizen dus misschien voelt dat toch wel een beetje als thuis aan.

De familie is nog steeds erg aardig voor me. Gisteravond gingen we eten bij goeie vrienden van hun die in een huge huis wonen en een zwembad hebben waar we dus ook gingen zwemmen. Ik had een leuk gesprek met die vrouw, die oorspronkelijk uit China komt, over dat mijn hostfamily hele lieve mensen zijn en dat ik niet bang hoef te zijn dat ik niet goed wordt verzorgd enzo. Verder is ook gewoon iedereen erg geinteresseerd, de familie, maar ook die vrienden waar we gisteravond waren. De kinderen vragen ook veel dingen aan me en zijn totaal niet verlegen of zoiets. Het deed me best wel wat toen Rebecca vertelde dat ze vaak het buitenbeetje was en vroeger bijna nooit vrienden had, gelukkig nu wel. Ze is anders als andere meiden van haar leeftijd, haat shoppen en make-up (en roze!) en luisterd naar muziek van queen,abba en de beatles, niks mis mee hoor maar ik begrijp dat ze dan een buitenbeentje is af en toe. Haar broertje heeft geloof ik dezelfde muziek smaak maar houd wel meer van de technologische ontwikkelingen tegenwoordig. Ze hebben dan ook vaak discussies/ruzies met elkaar, soms over onderwerpen waarvan ik echt denk daarover hoor je niet te praten op die leeftijd maarja..

Vanmorgen zijn we dan even langs school geweest om mij officeel in te schrijven en m'n rooster en boeken op te halen. Omdat Ayusa verplicht heeft gesteld dat ik Biologie en Wiskunde moet nemen is het in m'n rooster niet mogelijk om Spaans te krijgen, waar ik best wel van baal. Toen we thuis kwamen hebben Andrea en ik er nog eens naar gekeken maar waarschijnlijk gaat het op school echt niet lukken. Wel hebben ze hier community centra waar ik Spaanse lessen kan krijgen als ik daar tijd voor heb dus dat is nog een optie. Bij deze centra kan ik ook heel veel verschillende sporten doen. Heel misschien zijn er zelfs voetbalteams maar dan moet ik wel 'auditie' doen. Heel lief, Andrea komt net m'n kamer binnen om te vragen of ik er niet heel erg mee zit dat ik geen Spaans kan krijgen op school omdat ik dat graag wilde. (vervolgens hebben we een halfuur/3 kwartier gekletst maar dat ter zijde). Anyway toen we thuis kwamen van school moesten de kinderen naar de orthodontist, of volgens hun woorden de orthodorkist (ze vinden het niet zo'n feest), dus toen had ik eventjes tijd alleen thuis en kon ik even m'n ouders mailen. Aan het einde van de middag gingen we naar een mega winkel waar ze allemaal schoolspullen verkochten. Dus al m'n schriften en dingen heb ik nu binnen en van de week gaan we dan op pad voor m'n uniform. Wat balen is dat we geen kluisjes op school hebben, dus helaas kan een van amber d'r dingen op mijn 30 dingen die je moet doen voor je terug in NL bent niet door gaan (you know which one), dus heb ik zo'n leuke bergbeklim mega huge rugzak waarin ik al m'n mega zware boeken moet tillen, elke dag want je hebt elke dag hetzelfde rooster, en waarin ik ook m'n lunchbox moet doen en al dat soort dingen.. Een kluis zou een top uitvinding zijn:p Wel is m'n eerste indruk van de school goed, ookal heb ik nog bijna geen leerlingen gezien, ik werd echt heel leuk ontvangen door de principal, die mij ook les gaat geven, en door de andere leraren die toen aanwezig waren.

Na de school inkopen doen moest ik lukas helpen met de tuin. Hij ging gras maaien en ik moest de appels en sinaasappels die van de boom gevallen waren en verrot waren oprapen en weggooien omdat Lukas anders niet kon maaien. Andrea had nog even een lekkere aardbeien smoothie gemaakt, wat fijn is dat Andrea goed kan koken en ze best wel gezond eten dus misschien kom ik niet geheel Amerikaans terug naar Holland. haha

Ik ga nu stoppen met schrijven, er komt vast nog wel een verhaal binnekort maar nu is het eten bijna klaar en komt Claudio net thuis.

-xoxo- Suus

Papa

Ze hebben toch zeker wel een zitmaaier?

Tante Cor

Moet je daar geen jam maken van dat fruit, lekker gezond.
Staat zo'n schooluniform je een beetje ???

xxxxxxxxTante Cor

marga maat

he suuz, wat leuke om zo op de hoogte te blijven.
ik blijf je volgen doeiiii