Goodbye New York, Hello San Jose
Wederom was de 2e dag New York super. 's Morgens werden we naar de 'Ferry' gebracht in New Jersey waar onze gids weer zagen en we opstapte omnaar Liberty Island te gaan. Vanaf de boot konden we mooie foto's maken van het vrijheidsbeeld en op het eiland vertelde de gids ons degeschiedenis.NaLiberty Island vaarde we over de Hudson naar New York. Daar liepen we naar Ground Zero, wat echt een bouwput is, en waar wein de St. Pauls church konden die is blijven staanmet 9/11. Ik vond het erg indrukwekkend om daar te zijn en ook wel een gek idee als je bedenkt wat daarbijna10 jaar geleden gebeurt is. NaGround Zero gingen we lunchen in een park en met de Subway naar Coney Island.De naam Coney komt vankonijn omdat toen Hollanders daar voor het eerst voet aanwal zetteze alleen maar konijnen vonden.Het schijnt dat hier de humor van Amerika vandaan komt omdat er allemaal achtbanen en kermis dingen zijn.Ook komt van dit eiland deHot Dog vandaan. Hier stond ook de oudste achtbaan van de wereld, 84 jaar (!!!!!!!!), waar ik ofcourse in ben geweest! Na dit eiland gingen we weer met de Subway naar Times Square waar we in het Hardrock café een lekkere Hard Rock burger gingen eten. Daarna hadden we free time om te shoppen en foto's te maken. Wat super vet al die reclame borden daar! Ook heb ik nog met een foto op Times Square gestaan omdat als je in een winkel wat kocht (hele leuke winkel!) je dan een foto kon maken en 15 seconds of fame had op Times Square. Omdat wij er 2 gemaakt hadden heb ik dus 30 seconds of fame gehad op Times Square. Na het shoppen gingen we met de bus terug naar het hotel. De chauffeur had eindelijk z'n muziek gevonden dus hebben we dikke party gezet in de bus! In het hotel kregen we de laatste instructies over het vertrek en gingen we naar boven. Boven hebben we onze koffers ingepakt, van iedereen afscheid genomen die niet net als ik om 4 uur op moest, en zijn we gaan slapen.
4 uur ging m'n wekker dus, aankleden, mini koffer dicht, koffie drinken en de bus in. Jessica hielp ons met inchecken en liep mee naar de douane. Na de douane, ik hoefde dit keer niet gefouillerd te worden, kon ik nog even bij Marloes en Ilse zitten voordat hun moesten boarden. Toen zat ik nog een halfuurtje alleen en op het moment dat ik moest boarden heb ik ook nog even de volgende groep gezien die om 5 uur hun bed uit moesten. Zij moesten gelijk na mij boarden voor de vlucht naar Chicago. In het vliegtuig kan je niet echt zeggen dat ik relaxed zat, er kwam namelijk een echte Amerikaanse negerin naast me zitten.. Ik moest dus helemaal tegen het raam aangedrukt zitten. Gelukkig was ik moe en heb ik bijna de hele reis geslapen. Op San Francisco aangekomen zag ik vrijwel gelijk m'n gastgezin staan. Toen ik ook m'n koffer had gingen we de auto in naar San Jose. Hier aangekomen heb ik even een rondleiding gekregen door het huis, m'n spullen gedumpt en ging ik mee naar de markt om groente en fruit te kopen. Daarna heb ik even het thuisfront gebeld en gingen we lekker lunchen. Na de lunch heb ik even gezellig met Claudio en Andrea gekletst, is mij uitgelegd voor welke beesten ik moet uitkijken en verteld over de omgeving. Ratelslangen, Mountain Lions en Zwarte weduwen (spinnen) zijn gevaarlijk. Ook hebben ze een kat die niet helemaal spoort en die ik dus niet moet aanraken want dan wordt ie boos. Met andere woorden ik moet hem ontlopen:p Het gezin is heel aardig en geinteresseerd, wel een beetje alternatief maar daar is mee te leven. Thuis praten ze onderling Zwitsers, ze zijn in het Duitse deel opgegroeid dus sommige dingen kan ik wel verstaan. Nog een leuk feit is dat ik hier in huis de kleinste ben. Rebecca (13) is groter als haar broer van 15 en ze zijn allebei groter als ik! Morgen willen ze naar de laatste HP gaan, voordat ik dat wist hadden we het al over HP gehad en heb ik verteld dat het niet echt mijn type film is. Morgen mag ik dus ook gaan shoppen in de mall waar de bios ook is. Vanavond gaan Claudio en Andrea uiteten bij vrienden en gaat Lukas hamburgers maken. Ik denk dat ik ook een beetje vroeg naar bed ga.
Jullie horen van me,
-xoxo- Suus
Hee Suus
Hee Suus
hee cutie!
wat een verhalen wat een verhalen!
ik hoop dat we morgen of dinsdag even kunnen skypen!
want we moeten even praten!
hahahaha..
xxxxxlove
Hey Suus!! Wow even je blog snel checken zit er niet bij :) Moet toch echt wel tijd inplannen om het allemaal te lezen! Maar wel heel leuk.
Al een indruk van San Jose?? Hou ons zo fanatiek en enthiousast op de hoogte zoals je nu doet.......
xxx Linda