SuusvnL.reismee.nl

Voorbereidingen voor mijn Highschool year

Nou hier is die dan, mijn eerste verhaal.

Allereerst kreeg ik donderdag 16 juni het verlossende telefoontje dat ik geslaagd ben. Eigenlijk wisten we al wel dat het heel gek zou zijn als ikzou zakken, maar toch ben je wel een beetje zenuwachtig dat je toch misschien een herkansing moet doen. Ook betekende het positieve telefoontje voor mij dat mijn 'highschool year' volgend jaar doorgaat!

Afgelopen zaterdag (18 juni) was de voorbereidingsbijeenkomst voor mijn 'highschool year'. Hierbij waren geloof ik bijna 80 studenten aanwezig die naar de USA gaan. Het viel me op dat nog veel mensen niet geplaatst waren. Gelukkig weet ik al een aantal maanden dat ik in San Jose, California ga wonen en naar school ga (San Jose is een grote stad, ongeveer een uurtje rijden van San Francisco). Na een middag in Hotel Lapershoek in Hilversum, waar we heel veel informatie hebben gekregen, ben ik nu dan (als het goed is:p) geheel voorbereid om wegte gaan. Deze dag werden er heel veel regels verteld die in de USA gelden en waar ik me dus aan moet houden. Ook werd er uitgelegd hoe de reis gaat verlopen, wat we met de orientatie in New York gaan doen en hoeveel bagage we mee mogen nemen. Eerst was het wel even schrikken dat ik maar 1 koffer van 23 kilo mee mag nemen, maar aan de andere kant mij kennend ga ik vast en zeker shoppen en kan ik dus beter 1 (of 2) extra koffer(s) mee terug nemen.

Omdat ik zo'n lange tijd in de USA verblijf moet ik natuurlijk ook een visum regelen, wat een papierwerk! Volgende week moet ik naar het consulaat, maar voor die tijd moest ik via internet een hele vragenlijst invullen, wat ik vandaag gedaan heb. Als ik dan volgende week langs het consulaat ben geweest en mijn visum geregeld is, ben ik geloof ik helemaal ready to go!

3 augustus vlieg ik naar New York met de rest van de groepvan Travel Active die ook deze datum vertrekt. In New York hebben we 2 volle dagen waarin we naar alle hotspots van New York gaan en ook nog tijd hebben om te shoppen, haha. In de ochtend van 6 augustus vlieg ik dan door naar San Jose en zie ik mijn gastgezin voor het eerst en op 15 augustus heb ik mijn eerste schooldag op de University Preparatory Acedemy.

Deze laatste weken in Nederland heb ik nog een aantal examenfeesten, waaronder mijn eigen examenfeest wat ook gelijk mijn afscheidsfeest wordt. Dit feest geef ik samen met Amber omdat zij ook voor een aantal weken vrijwillgerswerk gaat doen in Peru en als het goed is geslaagd is (die is nu bezig met d'r herkansing). Ook ben ik nog jarig, wat ik samen ga vieren met mijn afscheid voor familie/kenissen. Verder ga ik veel werken deze laatste weken zodat ik niet met een lege portomonnee vertrek.

Dat was het wel weer, ik dacht even updaten wat er allemaal nog gaat gebeuren voordat ik vertrek. Als je mijn reis wilt volgen kan je je e-mail adres invullen, dan wordt je aan de mailinglist toegevoegt en krijg je automatisch een mailtje als er een nieuw verhaal geplaatst wordt.

-xoxo- Suus